تقریباً از وقتیکه از دانشگاه فارغالتحصیل شدم، نقشه یادگیری زبانهای برنامهنویسی را کشیدم؛ اما این کار را حالا، بعد از بیش از ده سال از فارغالتحصیلیام شروع کردهام. البته دانلود درس رایگان ِ مبانی برنامهنویسی از سایت فرادرس، اگر بهعنوان اولین گام بهحساب آید، تقریباً یک سال زودتر انجام شده بود.
بههرحال، یادگیریِ برنامهنویسی را از مبانی و مفاهیم اولیه آن، از طریق آموزش رایگانی که از سایت فرادرس دانلود کرده بودم، از سال ۹۶ شروع کردم. ازآنجاکه بهترین روش یادگیری، آموزش دادنِ آن است، من هم خلاصهای از مطالبی که در بخش اول این آموزش یاد گرفتهام را مینویسم.
در قسمت اول این آموزش درباره تاریخچه زبانهای برنامهنویسی و انواع آنها، تفاوتها و شباهتهایشان آموختم. درواقع زبان برنامهنویسی ابزاری است که به ما کمک میکند که خواستههایمان را در قالب نرمافزار به سیستمعامل کامپیوتر بگوییم. همانطور که میدانید، یک کامپیوتر از سختافزار تشکیل شده و نرمافزار؛ که نرمافزار خود شامل سیستمعامل (که ما در حالت عام توانایی دست بردن در آن، تغییرش و یا نوشتن سیستمعامل برای خودمان را نداریم) و نرمافزارهای کاربردی یا اپلیکیشن ها (که ما میتوانیم آنها را برای کاربردهای مختلف، تهیه کنیم). انواع زبانهای برنامهنویسی عبارتاند از زبانهای پایه (B) مثل بیسیک، ویژوال بیسیک، وی بی دات نت، …، زبانهای C شامل C، C++، C#،..، زبانهای جاوا و جاوا اسکریپت، زبانهای تحت وب مثل Php و زبانهای علمی مثل R، متلب، … . همچنین زبانهای برنامهنویسی از جهت ترجمه نیز به دو قسمت زبانهای برنامهنویسی با ترجمه آفلاین (کامپایل کردن) و ترجمه آنلاین (تفسیر کردن) تقسیم میشوند.
و درنهایت پیشنهاد فرادرس برای آموزش برنامهنویسی، یادگیری یک زبان ِ پایه است؛ زیرا زبانهای دیگر همگی بهنوعی تغییریافتههای زبانهای پایه هستند و با یادگیری یکی از این زبانها، یادگیری بقیه بسیار آسانتر میشود. زبانهای پیشنهادی برای یادگیری ویژوالبیسیک، سی یا جاوا اسکریپت هستند.
ممنون خیلی خوب بود